Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

Hvad er Grøn Tagdækning?

Posted on June 29 2013 by valdemargaard in kloak, kloak mester, vandskade, murer

Hvad er Grøn Tagdækning?

Historie

Sod tagene har været en del af skandinaviske strukturer i generationer. Disse er hjem, hvor spadestik (eller græsdække) er plantet på toppen af ​​lag af birketræ. Stilen er for det meste forbundet med bjælkehytte typen dwellings.It har kun været i de seneste årtier, at popularitet og regeringen incitamenter har bragt grøn tagdækning til Denmark.

Hvad er Grøn Tagdækning?

Moderne grønne tage indebærer plantning lokale vegetation på toppen af ​​fugtisoleringsmembraner der er anbragt på taget af en bygning. Der er lag af materiale, designet til at rumme rødder og skabe kunstvanding og dræn. Nogle strukturer er helt dækket med vegetation, mens andre kun kan være delvist overdækket. Grønne tage falder i to hovedkategorier, intensive og omfattende.

Intensiv

Intensive grønne tage involverer mere "intensiv" vedligeholdelse og pleje. Sådanne strukturer, der holder haver eller parker på tagene betragtes intensive. Ofte er disse tagene tilgås af mennesker for fornøjelse. For at forenkle definitionen hvis den type vegetation plantet på taget har brug for konstant pleje være den lugning, vandskade og fodring, er det intensive. Denne stil kræver også flere lag for at fremme korrekt dræning og kunstvanding, så oftere intensive tage er flade tage.

Omfattende

Omfattende tagene er tættere på den oprindelige spadestik stil tag. Området er kun tilgås til grøn vedligehold, og i almindelighed én eller to gange kun et år. Det gives gødning eller luget, men ellers overladt til sig selv. Ofte er disse tage er sadeltag, så et tyndere lag af materiale er nødvendig for at opretholde den vegetation, som den naturlige hældning vil give mulighed for korrekt dræning.

Fordele

Grønne tage menes at have en række positive konsekvenser for miljøet såsom reduktion af regnvand løbe, hvilket skaber et levested for vilde dyr, filtrering stoffer og sænke varmen urban effekt. Økonomisk folk drage fordel af den reducerede opvarmning og afkøling omkostninger, oplukkelige levetid dramatisk forlænget, såvel som at være berettiget til både føderale og statslige skattelettelser.

Ulemper

Omkostninger til installation af grønne tagdækning er meget høj. De vandtætte lag sammen med kræfter oppe støttestrukturen tilføjer hurtigt op. Plus, i modsætning til en typisk tag, er der betydelig mere vedligeholdelse. Nogle mennesker bekymre vegetationen vil lide af mangel på regn. Men den måde dræning er udformet, vil taget overleve længder af tørke. Og eftersom lokale vegetation anvendes, vil det også overleve vintermånederne.

Comment on this post